Tavistock Terrace | London
A minimalist property in Highbury, London features a bespoke concrete worktop and under mounted basin running the entire length of a long narrow kitchen. The london based architect chose the material for his kitchen basin and worktops as an admirer of the ‘human-like’ qualities of concrete. He wanted to allow external elements to be allowed to patina the surface, creating beautiful organic imperfections. The long worktop run spans over 5 meters in length with a hand crafted integrated sink, with drainer board grooves in the centre. The detailed image of the concrete shows a great example of the natural imperfections that happen during the casting process. We refer to an edge detail like this as ‘bug holes’. A siliconed joint has been used to merge the 2 concrete pieces together as opposed to a dry joint.

By continuing to browse this site, I agree Haus Concrete Surfaces and the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve their respective products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more about the Haus Concrete Surfaces's Privacy Policy and Houzz's Privacy Policy.